Gezondheid

Dwars door de pijngrens heen

Plus Magazine, november 2011

Foto_pijngrensVroeger was de pijngrens heilig voor artsen. Nu weten ze dat je iemand soms eerst veel pijn moet doen om hem van zijn chronische pijn af te helpen. Waar komt deze omslag in denken vandaan?

 

Minder pletten, minder pijn

Plus Magazine, september 2011

Foto_borstkankeronderzoekVoor veel vrouwen is de tweejaarlijkse borstkankerscreening een kwelling. De borsten worden twintig seconden platgedrukt om er röntgenfoto’s van te maken. Dankzij een nieuwe medische techniek hoeft dat ‘pletten tot het niet meer verder kan’ binnenkort niet meer.

   

Het beste eten onder de zon

mediterraandieetfd persoonlijk, 4 juni 2011

Het Mediterrane dieet is een van de gezondste ter wereld, denken we. Salade met een flinke scheut olijfolie, gebakken visje, glas rode wijn erbij: goed voor het hart, goed voor de bloedvaten. Maar is dat heilzame menu niet allang achterhaald?

 

Iedereen aan de personal trainer

FD Persoonlijk, 22 januari 2011

fd_persoonlijkHet inschakelen van een personal trainer is allang niet meer voorbehouden aan bekende Nederlanders. Veel drukbezette mensen sporten meer én beter met hulp van een privécoach. Maar waar vind je een goede? En wat kost het?

   

Fit en goed gevoed onder het mes

Plus Magazine, oktober 2010

Een operatie betekent een topprestatie voor je lichaam. Wie fit en goed gevoed onder het mes gaat, herstelt sneller en heeft minder kans op complicaties.

 

Nieuwe techniek in de OK? Oppassen!

Plus Magazine, september 2010

Het ene na het andere hoogstandje komt de operatiekamer binnen. Al die nieuwe techniek wordt nauwelijks getest. 'Nieuwer is niet altijd beter', zegt gynaecoloog en hoogleraar Frank Willem Jansen.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL