Reportage

'Ze zien zichzelf niet als patiënt'

Vrij Nederland, 29 september 2012

Foto Otto Snoek VN sept 2012 De bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg maken politiewerk nog zwaarder. Op stap met een wijkagent in Rotterdam.

 

'Eindelijk iemand die luistert'

113onlinePsychologie Magazine, september 2012

De meeste mensen willen het niet horen. Zelfs hulpverleners hebben moeite met een cliënt die zegt dat hij dood wil. Veel te eng. Maar bij hulplijn 113Online kunnen zelfmoordgedachten openlijk worden geuit. Reportage uit de chatroom.

   

'Hallo, ik ben er nog hoor'

Vrij Nederland, 17 september 2011

Foto_Daniel_CohenDe diagnose dementie wordt in een steeds vroeger stadium gesteld. Drie mensen over leven met het vooruitzicht dat je de regie over je leven kwijtraakt. PDF

   

De Chinezen komen!

Internationale Samenwerking, september 2009

De Surinaamse regering doet graag zaken met China. De bevolking van het Marowijnegebied in Oost-Suriname, waar een Chinese investeerder een grote palmolieplantage mag vestigen, ziet de Chinezen liever gaan dan komen. "Ze komen ons bos kaal kappen."

   

Bang om te praten

BangomtepratenSuïcides in West-Friesland

Psy, maart 2009

Wie is de volgende, vroeg iedereen zich af na twee zelfdodingen in drie maanden in Lutjebroek. De zelfdodingen onder jongeren hebben West-Friesland diep geraakt. Langzamerhand lijkt de verlamming om te slaan in actie. ‘We mogen niet meer zwijgen.'1 2

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL