Achtergrondverhalen

Als tijgers in een kooi

borderlineOpzij, maart 2013

Ze kunnen niet goed overweg met hun emoties, zijn impulsief, hebben een negatief zelfbeeld en kunnen hun eigen en andermans gedachten en gevoelens maar moeilijk begrijpen. Drie vrouwen over hoe ze hebben leren leven met borderline. pdf

 

Help, mijn moeder wordt dement

dementiePMPsychologie Magazine, februari 2012

Koken kan ze niet meer, haar financiën zijn een puinhoop, maar zelf vindt je moeder dat er niets aan de hand is. Hoe help je een dementerende ouder? Negen tips voor een prettiger omgang.

   

Het beste eten onder de zon

mediterraandieetfd persoonlijk, 4 juni 2011

Het Mediterrane dieet is een van de gezondste ter wereld, denken we. Salade met een flinke scheut olijfolie, gebakken visje, glas rode wijn erbij: goed voor het hart, goed voor de bloedvaten. Maar is dat heilzame menu niet allang achterhaald?

   

De terreur van het ochtendhumeur

ochtendhumeurIntermediair, 24 september 2006

Ze verschijnen ’s ochtends als zombies op het werk, houden zich op de been met koffie en presteren de eerste uren vrijwel niets. Voor heel wat mensen is een ochtendhumeur een serieus probleem, maar gelukkig is er wel wat aan te doen.

   

Bang voor de borrel

introvert

Intermediair, 5 maart 2008

Wat hebben Marco van Basten, Nina Brink en Gordon Brown gemeen? Ze zijn introvert, net als pakweg een kwart van de bevolking. De introverte persoonlijkheid heeft de tijdgeest tegen. Maar er valt prima mee te werken. Zeker als je rekening houdt met zijn gevoeligheden.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL